Fuji Electric - Debitmetre ultrasonice

 

Gama de debitmetre ultrasonice de la Fuji Electric contine tipul PORTAFLOW-C (portabil) si TIME DELTA-C (fix). Aceste instrumente se bazeaza pe metoda perioadei de propagare si sunt destinate masurarii debitului de lichide (cu temperaturi cuprinse intre - 40 si 200oC)

 

Senzorii (de tip "clamp-on") sunt localizati in exteriorul conductei, fara sa necesite pentru montaj sectionarea acesteia.

Electronica bazata pe microprocesor pe 32 bits permite o precizie de 1%, un timp de raspuns mai mic de 1 secunda, imunitate crescuta la bule de aer si schimbarea caracteristicilor de presiune si temperatura a lichidului (calcul continuu al vitezei de propagare).

 

Principiul de masura:

 

 

Pulsul ultrasonic este propagat in diagonala intre senzorii din amonte si din aval. Debitul este determinat prin masurarea diferentei indusa in semnalul ultrasonic de catre curgere lichidului prin teava.

 

 

 

 

 

 

 

 

Debitmetru ultrasonic pentru aer comprimat Fuji Electric FWD

Un debitmetru ultrasonic pentru aer comprimat, destinat pentru a măsura și contoriza consumul. Nu există pierderi de energie datorită faptului că nu există pierderi de presiune. Debitmetrul oferă protecţie standard IP64. Semnalul de iesire poate fi în curent unificat sau tensiune. Versiune cu alimentare din baterie.

Debitmetrul ultrasonic fix Fuji TimeDelta-C

Acest debitmetru este alcatuit dindoi senzori de tip clamp-on montati pe conducta si dintr-un convertor digital montat separat. Senzorii si convertorul prezinta protectie IP66. Optional, sunt disponibili in varianta cu protectie IP68.

Debitmetru ultrasonic portabil Fuji Portaflow C

Acest debitmetru portabil este format din doi senzori de tip clamp-on, montati pe teava, (DN 13 la DN 6000mm, in functie de alegerea senzorilor) si un convertor digital ce opereaza alimentat din baterii interne. Ca optiune, este disponibila o imprimanta. Convertorul standard ofera protectie IP 64.